Jarní květákový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g ementál 1 kelímek kysaná smetana 1 špetka muškátový oříšek 4 lžíce sladká smetana 150 g uzené maso 4 ks naťová cibulka 300 g nové brambory 400 g květákové růžičky na ozdobu pažitka podle chuti mletá sladká paprika mletý černý pepř mořská sůl
Postup Jarní květákový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě, zakápneme citronem a necháme zchladnout. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky, uzené maso nakrájíme na kostičky. Ve velké míse tyto tři ingredience lehce promícháme.
Důkladně vymažeme zapékací mísu, vložíme směs. Zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme předtím vmíchali sladkou smetanu, 1 celé vejce, koření a zelené bylinky podle chuti. Směs necháme krátce zapéct asi 10 minut. Pak ještě posypeme strouhaným ementálem a jarní květákový nákyp zapékáme dalších 5 minut.
Jarní květákový nákyp ihned podáváme.