Jarní květákový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g ementál
1 kelímek kysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
4 lžíce sladká smetana
150 g uzené maso
4 ks naťová cibulka
300 g nové brambory
400 g květákové růžičky
na ozdobu
pažitka
podle chuti
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě, zakápneme citronem a necháme zchladnout. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky, uzené maso nakrájíme na kostičky. Ve velké míse tyto tři ingredience lehce promícháme.

  2. Důkladně vymažeme zapékací mísu, vložíme směs. Zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme předtím vmíchali sladkou smetanu, 1 celé vejce, koření a zelené bylinky podle chuti. Směs necháme krátce zapéct asi 10 minut. Pak ještě posypeme strouhaným ementálem a jarní květákový nákyp zapékáme dalších 5 minut.

  3. Jarní květákový nákyp ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!