Jarní salát s kapary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks brambory
1 svazek ředkvičky
1 svazeček jarní cibulka
2-3 snítky čerstvá bazalka
70 g nakládané kapary
zálivka
sůl
4 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
3 lžíce vinný ocet
2-3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme kostičky 1x1 cm. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Snítky bazalky obereme, lístky opereme, osušíme a nasekáme. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapary scedíme.

  2. V misce si smícháme olej, ocet, cukr, bazalku, sůl a pepř podle chuti. Vmícháme brambory s ředkvičkami, kapary a cibulkou a důkladně promícháme. Nakonec do salátu vmícháme vejce a podle chuti jarní salát ještě osolíme a opepříme. Mícháme jen lehce, abychom vejce nerozbili.

  3. Jarní salát s kapary podáváme ihned. Salát se hodí jako samostatný chod nebo jako příloha ke grilovaným či pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!