Jarní salátová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
120 g máslo
6 ks brambory
2 ks cibule
1 hlávka salát
250 ml zakysaná smetana
1 svazeček petrželová nať
1 ks menší pórek
mletý černý pepř
1 kostka Masox

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a zbavíme skořápky. Cibuli a brambory oloupeme, pórek opláchneme. Cibuli i pórek nakrájíme na kolečka, brambory rozkrájíme na malé kostičky

  2. Z kostky Masoxu a vroucí vody si připravíme asi 2 litry masového vývaru

  3. Hlávkový salát důkladně propereme a rozkrájíme na kousky. Vhodíme jej do vroucí vody a 1 minutu povaříme, poté ihned scedíme

  4. Polovinu másla rozpustíme a podusíme na něm povařený a scezený salát. Dusíme pod pokličkou 10 minut na mírném ohni

  5. Na zbylém másle smažíme pórek a cibuli, dokud cibule nezesklovatí

  6. Zalijeme vývarem z Masoxu, přisypeme brambory na kostičky a na másle podušený salát. Podle potřeby dolijeme vodou. Vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou

  7. Když je polévka uvařená, odstavíme ji a vmícháme do ní zakysanou smetanu. Jarní salátovou polévkou můžeme ještě dochutit solí a pepřem

  8. Do každé porce polévky dáme 1 uvařené a nakrájené vajíčko, posypeme ji nasekanou petrželovou natí nebo zelenou cibulkou

  9. Jarní salátová polévka je vhodná pro vegetariány, chutná i bez masového vývaru a vajec.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!