Jarní svítek do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
petrželka
10 dkg šunka
mletý pepř
10 dkg hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazaní

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme sníh. Do sněhu zlehka vmícháme sůl, koření, žloutky, najemno nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou šunku. Vmícháme mouku. Můžeme přidat i různé bylinky.

  2. Směs vlijeme na vymazaný pekáček a pozvolna upečeme.

  3. Upečený jarní svítek nakrájíme na drobné kostky a vkládáme do vývaru těsně před podáváním. Hodí se do kuřecího i hovězího vývaru.

  4. Jarní svítek do polévky je příjemnou změnou oproti častějším nudlím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!