Jarní zeleninová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks vejce
1 plátek máslo
1 ks brambory
voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
vegeta
1 ks kedlubna
1 ks zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, brambor, petržel oškrábeme a kedluben oloupeme. Vše nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci si rozpustíme máslo a na něm orestujeme nakrájenou zeleninu. Zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon, vegetu a sůl. Jarní polévku vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané vejce a odstavíme

  3. Jarní zeleninovou polévku podáváme teplou. Podle chuti dáme i pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!