Jatýrka tokaj recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks paprika 3 ks cibule 600 g rajče 150 g nektarinky 250 g měkký tvaroh 800 g vepřová játra 3 dl tokajské víno podle chuti sůl ocet balsamico mletý pepř jarní cibulka mletá sladká paprika
Postup Jatýrka tokaj recept
Postup přípravy receptu
-
Játra opepříme a z jedné strany osolíme. Cibuli nakrájíme na veliké kousky.
Cibuli orestujeme na oleji, přidáme k ní játra osolenou stranou dolů, zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Víno svaříme s trochou octa balsamico a do vroucí směsi zašleháme měkký tvaroh. Nektarinky oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do omáčky. Krátce povaříme. Papriky, mladé cibulky a rajčata nakrájíme na větší kousky. Zprudka vše orestujeme na oleji. Podle chuti osolíme.
Zeleninu podáváme jako přílohu k dušeným játrům, která přeléváme tokajskou omáčkou. Jatýrka tokaj ihned podáváme.