Jatýrka tokaj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks paprika
3 ks cibule
600 g rajče
150 g nektarinky
250 g měkký tvaroh
800 g vepřová játra
3 dl tokajské víno
podle chuti
sůl
ocet balsamico
mletý pepř
jarní cibulka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Játra opepříme a z jedné strany osolíme. Cibuli nakrájíme na veliké kousky.

  2. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme k ní játra osolenou stranou dolů, zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Víno svaříme s trochou octa balsamico a do vroucí směsi zašleháme měkký tvaroh. Nektarinky oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do omáčky. Krátce povaříme. Papriky, mladé cibulky a rajčata nakrájíme na větší kousky. Zprudka vše orestujeme na oleji. Podle chuti osolíme.

  4. Zeleninu podáváme jako přílohu k dušeným játrům, která přeléváme tokajskou omáčkou. Jatýrka tokaj ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!