Jednoduché čevabčiči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 špetka majoránka 1 ks cibule 1 špetka chilli koření 0 kg mleté maso 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř
Postup Jednoduché čevabčiči recept
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.
Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Příloha - vařené brambory, hranolky.
Další recepty na přípravu čevabčiči