Jednoduché chilli con carne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
kmín
400 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
250 ml hovězí vývar
1 lžíce mletá sladká paprika
1/4 lžičky mleté chilli
1 plechovka pasírovaná rajčata
1 plechovka červené fazole ve sladkoslaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Větší červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostky

  2. Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Přidáme mleté maso a znovu orestujeme. Když je maso hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme

  3. Základ na chilli con carne zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat a občas zamícháme. Po cca 30 minutách přidáme scezené fazole. Vše dochutíme a necháme probublávat ještě přibližně 5 - 10 minut

  4. Jednoduché chilli con carne podáváme s čerstvým chlebem

  5. Tip: Tato verze chilli con carne není moc pálivá. Kdo má rád více pikantní jídla, může přidat více mletého chilli. Na recept lze použít mleté hovězí maso, ale také míchané mleté maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!