Jednoduché chilli con carne recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule kmín 400 g mleté hovězí maso 1 ks červená paprika 250 ml hovězí vývar 1 lžíce mletá sladká paprika 1/4 lžičky mleté chilli 1 plechovka pasírovaná rajčata 1 plechovka červené fazole ve sladkoslaném nálevu
Postup Jednoduché chilli con carne
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Větší červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostky
Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Přidáme mleté maso a znovu orestujeme. Když je maso hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme
Základ na chilli con carne zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat a občas zamícháme. Po cca 30 minutách přidáme scezené fazole. Vše dochutíme a necháme probublávat ještě přibližně 5 - 10 minut
Jednoduché chilli con carne podáváme s čerstvým chlebem
Tip: Tato verze chilli con carne není moc pálivá. Kdo má rád více pikantní jídla, může přidat více mletého chilli. Na recept lze použít mleté hovězí maso, ale také míchané mleté maso.