Kájino kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 ks cuketa 2 ks rajče olivový olej 3 ks kuřecí prsa čerstvý zázvor kari koření chilli koření mletý černý pepř 1 plechovka kokosové mléko mletý rozmarýn 1 kostka kuřecí bujon bez soli
Postup Kájino kari
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Středně velkou cuketu nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme vařicí vodou, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme také na kostičky
Cibuli s masem smažíme asi 10 minut na středně rozpáleném oleji. Potom osolíme, opepříme, přidáme česnek, zázvor, kari koření, mleté chilli, popřípadě další bylinky podle chuti. Kari se zázvorem necháme rozvonět. Místo kari koření je výborné použít zelenou kari pastu. Je opravdu chuťově výborná
Dále přidáme nakrájenou cuketu, rajčata a zalijeme takovým množstvím vývaru, aby bylo vše ponořené. Směs dusíme asi 30 minut. Nakonec přilijeme kokosové mléko a dusíme, dokud se nám šťáva nezredukuje asi o třetinu
Kájino kari podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.