Kájino kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks cuketa
2 ks rajče
olivový olej
3 ks kuřecí prsa
čerstvý zázvor
kari koření
chilli koření
mletý černý pepř
1 plechovka kokosové mléko
mletý rozmarýn
1 kostka kuřecí bujon bez soli

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Středně velkou cuketu nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme vařicí vodou, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme také na kostičky

  2. Cibuli s masem smažíme asi 10 minut na středně rozpáleném oleji. Potom osolíme, opepříme, přidáme česnek, zázvor, kari koření, mleté chilli, popřípadě další bylinky podle chuti. Kari se zázvorem necháme rozvonět. Místo kari koření je výborné použít zelenou kari pastu. Je opravdu chuťově výborná

  3. Dále přidáme nakrájenou cuketu, rajčata a zalijeme takovým množstvím vývaru, aby bylo vše ponořené. Směs dusíme asi 30 minut. Nakonec přilijeme kokosové mléko a dusíme, dokud se nám šťáva nezredukuje asi o třetinu

  4. Kájino kari podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy