Sekaná vinná klobása recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 dl pivo 4 ks houska 1 špetka pepř mletý 4 kuličky nové koření stouhanka 1 lžička sladká paprika 2 lžíce hladká mouka 1 hrneček mléka 800 g vepřové maso 200 g přední hovězí stolní olej
Postup Sekaná vinná klobása
Postup přípravy receptu
-
Umeleme maso (máme již umleté od řezníka) a to 800 g vepřového (bůček, paždík, lalok) a 200 g předního hovězího. 4 housky rozmočíme v mléce
Rozemeleme 4 kuličky nového koření, přidáme pepř (může být i bílý) a osolíme dle chuti. Přisypeme 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky a lžičku sladké papriky. Zalijeme 1dcl piva (bílého vína). Vše pořádně smícháme a vytvoříme šišku ve tvaru sekané, kterou uválíme ve strouhance. Vytvarovanou šišku vložíme do skleněné nádoby lehce podlitou stolním olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme cca 45 - 50 minut. Během pečení podléváme, aby nám vnikla na závěr křupavá kůrka
Takto zhotovenou sekanou s chutí vinné klobásy servírujeme s bramborovou kaší, kterou posypeme dozlatova osmaženou cibulkou a nebo jen s krajícem chleba.