Sekaná vinná klobása recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 dl pivo
4 ks houska
1 špetka pepř mletý
4 kuličky nové koření
stouhanka
1 lžička sladká paprika
2 lžíce hladká mouka
1 hrneček mléka
800 g vepřové maso
200 g přední hovězí
stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Umeleme maso (máme již umleté od řezníka) a to 800 g vepřového (bůček, paždík, lalok) a 200 g předního hovězího. 4 housky rozmočíme v mléce

  2. Rozemeleme 4 kuličky nového koření, přidáme pepř (může být i bílý) a osolíme dle chuti. Přisypeme 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky a lžičku sladké papriky. Zalijeme 1dcl piva (bílého vína). Vše pořádně smícháme a vytvoříme šišku ve tvaru sekané, kterou uválíme ve strouhance. Vytvarovanou šišku vložíme do skleněné nádoby lehce podlitou stolním olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme cca 45 - 50 minut. Během pečení podléváme, aby nám vnikla na závěr křupavá kůrka

  3. Takto zhotovenou sekanou s chutí vinné klobásy servírujeme s bramborovou kaší, kterou posypeme dozlatova osmaženou cibulkou a nebo jen s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!