Masové kuličky z tuňáka a sýru ricotta s paprikou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce strouhanka 1 větvička petrželka 2 ks kapie pepř olivový olej 2 lžíce strouhaný parmazán černé olivy 2 konzervy tuňák Rio Mare v olivovém oleji 150 g čerstvý sýr ricotta
Postup Masové kuličky z tuňáka a sýru ricotta s paprikou
Postup přípravy receptu
-
1. Pečte celé papriky v horké troubě při 240°C po dobu 30 minut a otáčejte je přitom, aby na povrchu pěkně zhnědly. Po upečení vyjměte stonek a semeníky, papriky oloupejte, nakrájejte na proužky a ochuťte troškou nasekané petrželky, plátky česneku a trochou oleje. Směs osolte a přidejte olivy
2. Zatímco se pečou papriky, slijte tuňáka a dejte ho do mísy. Přidejte sýr ricotta, parmazán, vejce, spoustu nasekané petrželky, trošku strouhanky a soli a podle chuti pepř. Důkladně promíchejte
3. Ze směsi tvořte mírně zploštělé kuličky, obalujte je ve strouhance a poté smažte z obou stran na horkém oleji. Podávejte s paprikou
Partnerem receptu je Rio Mare