Masové kuličky z tuňáka a sýru ricotta s paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 větvička petrželka
2 ks kapie
pepř
olivový olej
2 lžíce strouhaný parmazán
černé olivy
2 konzervy tuňák Rio Mare v olivovém oleji
150 g čerstvý sýr ricotta

Postup přípravy receptu

  1. 1. Pečte celé papriky v horké troubě při 240°C po dobu 30 minut a otáčejte je přitom, aby na povrchu pěkně zhnědly. Po upečení vyjměte stonek a semeníky, papriky oloupejte, nakrájejte na proužky a ochuťte troškou nasekané petrželky, plátky česneku a trochou oleje. Směs osolte a přidejte olivy

  2. 2. Zatímco se pečou papriky, slijte tuňáka a dejte ho do mísy. Přidejte sýr ricotta, parmazán, vejce, spoustu nasekané petrželky, trošku strouhanky a soli a podle chuti pepř. Důkladně promíchejte

  3. 3. Ze směsi tvořte mírně zploštělé kuličky, obalujte je ve strouhance a poté smažte z obou stran na horkém oleji. Podávejte s paprikou

  4. Partnerem receptu je Rio Mare


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!