Kakaová buchta z cukety recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 300 ml mléko 2 hrnky cuketa 1 hrnek cukr krupice 300 ml slunečnicový olej 2 hrnky hladká mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 1 lžíce perníkové koření 1 lžíce holandské kakao
Postup Kakaová buchta z cukety
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme do mísy vše sypké - mouku, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a promícháme. Potom přidáme olej, nastrouhanou cuketu, mléko a promícháme na řidší těsto
Těsto rozlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 - 30 minut. Buchtu během pečení musíme hlídat, protože každá trouba peče jinak
Kakaovou buchtu z cukety po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník s kávou nebo čajem
Na recept jsem používala odměrku 250 ml.