Kakaová buchta z cukety recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

300 ml mléko
2 hrnky cuketa
1 hrnek cukr krupice
300 ml slunečnicový olej
2 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
1 lžíce perníkové koření
1 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme do mísy vše sypké - mouku, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a promícháme. Potom přidáme olej, nastrouhanou cuketu, mléko a promícháme na řidší těsto

  2. Těsto rozlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 - 30 minut. Buchtu během pečení musíme hlídat, protože každá trouba peče jinak

  3. Kakaovou buchtu z cukety po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník s kávou nebo čajem

  4. Na recept jsem používala odměrku 250 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!