Kakaová roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce kakao
4 lžíce cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem, rozetřeme na vymaštěný pečící papír a v předehřáté troubě upečeme. Horký plát zarolujeme do vlhké utěrky a necháme vychladnout

  2. Šlehačku s vanilkovým cukrem dotuha vyšleháme, rozetřeme na zcela vychladlé kakaový roládový korpus, poprášíme instantní kávou a znovu zarolujeme

  3. Povrch rolády pokapeme čokoládovou polevou a dáme vychladit do ledničky

  4. Místo šlehačky můžeme použít libovolný krém podle vlastní chuti

  5. Vychladlou kakaovou roládu nakrájíme na porce a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!