Kakaové cukroví plněné krémem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 50 g máslo 1 - 2 lžíce kakao 1 - 2 lžíce kakao 100 g cukr moučka 2 lžíce cukr moučka 500 g hladká mouka 3 lžíce Salko 1 kostka máslo (Hera) 1 ks vejce (L) 1 lžíce čerstvá pomerančová kůra
Postup Kakaové cukroví plněné krémem
Postup přípravy receptu
-
Na vále smícháme mouku, cukr a kakao. Uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme na menší kousky nakrájené povolené máslo. Opláchneme pomeranč, kůru z něj ostrouháme na jemném struhadle a přidáme do těsta
Všechny suroviny na vále rukama rychle zpracujeme. Z kakaového těsta uděláme hroudu, zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do chladničky
Vychlazené těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku o tloušťce asi 3 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem. Vypíchnuté tvary klademe na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 5 - 10 minut
Máslo vyšleháme s cukrem, kakaem a salkem do hladkého krému. Kakaovým krémem slepujeme cukroví, vždy jedno plné a jedno s otvorem. Kakaové cukroví plněné krémem skladujeme v chladu.