Kakaové cukroví plněné krémem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 g máslo
1 - 2 lžíce kakao
1 - 2 lžíce kakao
100 g cukr moučka
2 lžíce cukr moučka
500 g hladká mouka
3 lžíce Salko
1 kostka máslo (Hera)
1 ks vejce (L)
1 lžíce čerstvá pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Na vále smícháme mouku, cukr a kakao. Uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme na menší kousky nakrájené povolené máslo. Opláchneme pomeranč, kůru z něj ostrouháme na jemném struhadle a přidáme do těsta

  2. Všechny suroviny na vále rukama rychle zpracujeme. Z kakaového těsta uděláme hroudu, zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do chladničky

  3. Vychlazené těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku o tloušťce asi 3 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem. Vypíchnuté tvary klademe na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 5 - 10 minut

  4. Máslo vyšleháme s cukrem, kakaem a salkem do hladkého krému. Kakaovým krémem slepujeme cukroví, vždy jedno plné a jedno s otvorem. Kakaové cukroví plněné krémem skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!