Kakaové těsto na cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 160 g máslo 60 g solamyl 20 g kakao 2 ks žloutek 80 g cukr moučka 1 špetka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 160 g hladká mouka 1 špetka mletý hřebíček
Postup Kakaové těsto na cukroví
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky, bílky na recept nebudeme potřebovat
Na vál vsypeme odměřenou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, solamyl, kakao, mletou skořici, čerstvě namletý hřebíček a 2 žloutky. Zpracujeme v hladké kakaové těsto, které necháme odležet v lednici přes noc
Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 4 mm silný, vykrajujeme libovolné tvary a pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 175 °C. S těstem na kakaové cukroví se skvěle pracuje, nelepí se, neláme a chuťově je moc dobré
Cukroví z kakaového těsta slepujeme marmeládou, máslovým krémem nebo čokoládovou pomazánkou a zdobíme podle vlastní fantazie. Cukroví potřebuje asi 10 dní odležet, aby změklo, proto si jej připravujeme předem.