Kakaovo-meruňková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g máslo 2 lžíce kakao 1/2 balíčku prášek do pečiva 80 g cukr krupice 100 g cukr moučka cukr moučka 180 g hladká mouka hrubá mouka na vysypání 4 - 5 lžic meruňková šťáva máslo na vymazání 3 ks vejce (L) 300 g kompotované meruňky (bez nálevu)
Postup Kakaovo-meruňková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme žloutky, moučkový cukr a máslo, společně vyšleháme do žluté pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý bílkový sníh. Ke žloutkům postupně vsypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme pár lžic meruňkové šťávy z kompotu a kakao, nakonec vmícháme sníh z bílků
Meruňky slijeme a necháme okapat. Potom meruňky nakrájíme na menší kousky
Menší pekáček s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj kakaové těsto a hustě poklademe meruňkami
Kakaovo-meruňkovou bublaninu pečeme na 170 °C asi 35 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a až poté krájíme na kostky. Sypeme prosátým moučkovým cukrem
Recept je asi na 12 kousků kakaovo-meruňkové bublaniny.