Kakaovo-meruňková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g máslo
2 lžíce kakao
1/2 balíčku prášek do pečiva
80 g cukr krupice
100 g cukr moučka
cukr moučka
180 g hladká mouka
hrubá mouka na vysypání
4 - 5 lžic meruňková šťáva
máslo na vymazání
3 ks vejce (L)
300 g kompotované meruňky (bez nálevu)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme žloutky, moučkový cukr a máslo, společně vyšleháme do žluté pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý bílkový sníh. Ke žloutkům postupně vsypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme pár lžic meruňkové šťávy z kompotu a kakao, nakonec vmícháme sníh z bílků

  2. Meruňky slijeme a necháme okapat. Potom meruňky nakrájíme na menší kousky

  3. Menší pekáček s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj kakaové těsto a hustě poklademe meruňkami

  4. Kakaovo-meruňkovou bublaninu pečeme na 170 °C asi 35 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a až poté krájíme na kostky. Sypeme prosátým moučkovým cukrem

  5. Recept je asi na 12 kousků kakaovo-meruňkové bublaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!