Kapaný dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
240 g cukr
150 ml olej
4 ks vejce
kakao
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
100 ml vroucí voda
krém
2 balíčky čokoláda na vaření
2 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Smícháme žloutky se 120 g cukru a 3 lžícemi oleje, pomalinku přilijeme polovinu množství horké vody. Přidáme vanilkový cukr a postupně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme zbytek vody a oleje. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem a přimícháme do těsta. Rozdělíme a do části dáme kakao.

  2. Do vymazané formy o velikosti 23 cm dáváme na střed 2 lžíce světlého a 1 lžíci tmavého těsta.

  3. Krém: Smetanu s čokoládou vyšleháme na páře a necháme přes noc ztuhnout v lednici.

  4. Korpus dortu pečeme při 180 °C cca 20 - 30 minut.

  5. Upečený korpus rozkrojíme, dort namažeme a ozdobíme krémem i kolem dokola. Kapaný dort můžeme ozdobit podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!