Kari rizoto se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
1 ks cibule
15 dkg tvrdý sýr
0.5 kg dlouhozrnná rýže
podle chuti
sůl
vegeta
30-40 dkg gothajský salám
kari koření
1-1 balíček mražená zelenina
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě.

  2. Mezitím si nasucho na pánvi orestujeme na kostičky pokrájený salám gothaj. Smažíme ho ve vlastním tuku. Když salám začne křupavět, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme do zrůžovění. Pak přidáme jakoukoliv zeleninu, co máme rádi, může být mražený hrášek, kukuřice, pórek, mrkev. Maličko podlijeme vodou a dusíme do změknutí zeleniny. Podle potřeby občas podléváme vodou, aby se zelenina nepřipálila. Když je zelenina měkká a voda odpařená, vše zaprášíme kari kořením, osolíme, přidáme trošku vegety a oleje. Vše dobře promícháme.

  3. K zelenině přidáme vařenou rýži, promícháme a je hotovo. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Kdo nemá rád kari, může místo něj dát mletou červenou papriku.

  4. Kari rizoto se salámem podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!