Kari zeleninové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 - 2 lžičky vegeta 1 lžička kari 1 - 2 lžíce olivový olej 1 - 2 ks žlutá paprika 1 plechovka sterilovaná kukuřice mletý černý pepř 1 kostka bylinkový bujon 2 hrnky jasmínová rýže
Postup Kari zeleninové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme pod studenou vodou. Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Kukuřici slijeme. Česnek oloupeme
Dno hrnce potřeme olivovým olejem, vsypeme rýži, přidáme kostku bujonu, trochu vegety, kari a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad rýží. Toto množství se do rýže vsákne. Pod pokličkou uvaříme jasmínovou rýži doměkka (asi 20 minut)
Mezitím si nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vsypeme papriku, promícháme a okořeníme pepřem. Vmícháme kukuřici a odstavíme. Vmícháme prolisovaný česnek. Česneku nedáváme moc, je jen pro vůni
Rýži se zeleninovou směsí promícháme a podle chuti dopepříme. Kari zeleninové rizoto ihned rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod, ale i přílohu k masu.