Katovy špalky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks cibule 10 dkg žampiony 1 lžíce hladká mouka 50 dkg vepřový bůček 3 lžíce pikantní kečup 2 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl chilli koření mletý černý pepř podle potřeby voda
Postup Katovy špalky recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. K bůčku přidáme nakrájenou cibuli, česnek a žampiony pokrájené na plátky. Zalijeme pikantním kečupem a posypeme sladkou paprikou. Vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo, posypeme dle chuti chilli kořením a zalijeme1,5 dl vody.
Katovy špalky přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 190 °C asi 1 hodinu. Poté poklici odkryjeme a pečeme ještě 30 minut při stejné teplotě. Pak bůček vyndáme a výpek zahustíme hladkou moukou.
Katovy špalky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty podle vlastního výběru.