Klasický maďarský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 13 g česnek 30 g sůl 225 g paprika 1 g majoránka 255 g cibule 600 g voda 1 g mletý pepř 23 g pálivá paprika 20 g mletá sladká paprika 150 g škvařené sádlo 1000 g hovězí maso přední b. k. nebo kližka
Postup Klasický maďarský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky průměrně po 25 g (4 ks na porci).
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme ji do růžova na 2/3 tuku
přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme.
Pak mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme. (V průběhu dušení masem mícháme, popřípadě je podléváme trochou horké vody.)
V polovině dušeni přidáme na kolečka krájené, očištěné papriky, podušené na zbylém tuku, majoránku a guláš dodusíme doměkka.
Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Poznámka: 1 porce maďarského guláše: 143 g, z toho masa 63 g (4 ks). 4 kousky dušeného hovězího masa s červenohnědou šťávou s vložkou paprik. Maso je šťavnaté, mírně kořeněné a přiměřeně měkké. Šťáva je lesklá tukem, má ostřejší chuť, je zahuštěná cibulí a čerstvými paprikami.
Prosím dodržujte gramáž - u ingrediencí, které je nutné čistit (cibule, paprika atd.) je uvedena váha očistěných ingrediencí.