Klasický maďarský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

13 g česnek
30 g sůl
225 g paprika
1 g majoránka
255 g cibule
600 g voda
1 g mletý pepř
23 g pálivá paprika
20 g mletá sladká paprika
150 g škvařené sádlo
1000 g hovězí maso přední b. k. nebo kližka

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky průměrně po 25 g (4 ks na porci).

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme ji do růžova na 2/3 tuku

  3. přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme.

  4. Pak mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme. (V průběhu dušení masem mícháme, popřípadě je podléváme trochou horké vody.)

  5. V polovině dušeni přidáme na kolečka krájené, očištěné papriky, podušené na zbylém tuku, majoránku a guláš dodusíme doměkka.

  6. Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

  7. Poznámka: 1 porce maďarského guláše: 143 g, z toho masa 63 g (4 ks). 4 kousky dušeného hovězího masa s červenohnědou šťávou s vložkou paprik. Maso je šťavnaté, mírně kořeněné a přiměřeně měkké. Šťáva je lesklá tukem, má ostřejší chuť, je zahuštěná cibulí a čerstvými paprikami.

  8. Prosím dodržujte gramáž - u ingrediencí, které je nutné čistit (cibule, paprika atd.) je uvedena váha očistěných ingrediencí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!