Klobásová omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce ocet 3/4 l voda 3 ks klobása 1 list bobkový list 4 kuličky nové koření mletý pepř 1 kelímek zakysaná smetana 3 lžíce polohrubá mouka 4 kuličky celý pepř 4 ks střední brambory
Postup Klobásová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
Klobásky (třeba ostravské) uvaříme ve vodě s kořením - celý pepř, bobkový list, nové koření - doměkka, stačí cca 10 minut. Klobásky z vody vyjmeme i s kořením a ve vodě uvaříme nakrájené brambory. Když jsou téměř měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Klobásovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem
Mezitím si klobásky nakrájíme na větší kostky
Do ochucené omáčky vsypeme uzeninu, povaříme ještě 10 minut a můžeme podávat
Pro velké jedlíky je možno podávat klobásovou omáčku s chlebem.