Kmínové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
0 kg vepřová kotleta
mletý černý pepř
podle potřeby
sůl
kmín
podle chuti
1 konzerva sterilované žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené omyté kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Můžeme použít i mletý. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku a kotletky osmahneme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Podlijeme horkou vodou a v přiklopeném hrnci dusíme doměkka. Ve sklenici se studenou vodou si rozkvrdláme lžíci hladké mouky a zahustíme s ní šťávu z masa. Kmínové kotlety ještě povaříme, aby se uvařila mouka, ochutíme sójovou omáčkou.

  3. Kmínové kotlety podáváme s bramborovou kaší. Do kastrůlku můžeme po osmahnutí masa přidat pokrájené žampiony, vznikne tak jednoduchá žampionová omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!