Kmínové spirálky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2,5 lžičky sůl
1 ks žloutek
1 ks bílek
500 g polohrubá mouka
2 lžičky celý kmín
35 g čerstvé droždí
250 ml studené mléko
150 g domácí vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, smícháme se solí, přidáme žloutek, domácí vepřové sádlo, rozdrobené droždí a s mlékem zpracujeme na těsto

  2. Z těsta zformujeme bez dalšího kynutí válec a pokrájíme ho na dílky, z kterých uválíme delší tyčinky. Tyčinky na obou koncích 2 - 3x zatočíme v protisměru, čímž vzniknou spirálky, které poukládáme na plech s pečícím papírem. Na povrchu je potřeme s bílkem, který jsme rozšlehali se solí a posypeme celým kmínem

  3. Spirálky pečeme 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C

  4. Kmínové spirálky jsou na povrchu křupavé a uvnitř přitom vláčné i více dní, proto se můžou připravit i v předstihu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!