Karamelová koprovka z čerstvého kopru recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1 l mléko voda 3 lžíce cukr krupice 4 - 5 lžic hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 0,5 l hovězí vývar 3 lžíce přepuštěné máslo 3 lžíce třtinový cukr 1 svazek čerstvý kopr
Postup Karamelová koprovka z čerstvého kopru
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme máslo a vlijeme olej. Společně rozehřejeme a vsypeme hladkou mouku. Orestujeme ji a vymícháme světlou jíšku. Jíšku za stálého míchání zalijeme asi 3 dl vroucí vody
Do základu koprovky vlijeme vývar, mléko a společně provaříme. Kopr obereme z tuhých stonků a nasekáme. Vmícháme jej do omáčky a přivedeme k varu. Omáčku provaříme, aby v ní nebyly hrudky
Na pánev si dáme asi 3 lžíce vody a vsypeme oba cukry. Svaříme je v karamel. Tekutý karamel vmícháme do koprovky. Podle chuti karamelovou koprovku osolíme a nakonec ji zjemníme kelímkem smetany
Karamelovou koprovku z čerstvého kopru podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem či vajíčkem vařeným natvrdo.