Karamelová káva recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

kakao
100 ml mléko
čokoláda
50 g cukr krupice
50 ml smetana ke šlehání
20 g mletá černá káva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve velmi opatrně zahřejeme smetanu. Cukr nasypeme do jiného kastrolu se silným dnem. Jakmile se cukr rozpustí a začne zlátnout, přilijeme za stálého míchání horkou smetanu. Smetanový karamel rozdělíme do 4 sklenic

  2. Pomocí kávovaru si připravíme mléčnou pěnu a kávu. Pokud nemáme kávovar, můžeme na pěnu použít ruční presovač nebo mechanický šlehač. Mléčnou pěnu nalijeme na karamel a potom pomalu přiléváme horkou kávu. Nakonec ozdobíme čokoládou nastrouhanou na jemno či kakaem

  3. Karamelovou kávu si nejlépe vychutnáme s nějakým vynikajícím zákuskem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!