Knedlíčková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžíce celer 2 lžíce karotka 1/2 lžičky petržel 40 g rýže hladká mouka 200 g mleté hovězí maso petrželová nať mleté chilli koření 750 ml zeleninový vývar
Postup Knedlíčková polévka
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí maso omyjeme a umeleme. Rýži propereme, 2 minuty spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Petrželku očistíme a jemně usekáme. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme najemno
Maso prohněteme s rýží a částí sekané zelené petrželky, ochutíme chilli kořením a pepřem. Mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce
Do zeleninového vývaru přidáme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k mírnému varu. Potom postupně vkládáme masové knedlíčky a zvolna vaříme doměkka
Šlehačem z vejce vyšleháme pěnu, kterou postupně zavaříme do polévky. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku, ale již nevaříme
Knedlíčkovou polévku s rýží a vejcem podáváme s pečivem.