Kokosky plněné čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

150 g máslo
1 kostka máslo
2 dl rum
1 ks citron
2 žloutky
70 g cukr krupice
300 g cukr krupice
150 g kokos strouhaný
50 g marmeláda rybízová
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
300 g strouhaný kokos
6 bílek na sníh
100 g cukr moučky
100 g rozpuštěná hořká čokoláda
1 tobolka rozpuštěná hořká čokoláda
50 g omega tuk
50 g kvalitní kakao

Postup přípravy receptu

  1. Třeba týden dopředu upečeme kolečka z lineckého těsta na podklad kokosek. Suroviny na těsto 1 zpracujeme, necháme uležet, vykrájíme kolečka a upečeme. poté upečeme kokosky. Bílky zbavené žloutků ušleháme se špetkou soli a v průběhu příšleháme kokos a cukr

  2. Když je sníh ušlehaný, cukrářským sáčkem vyrobíme větší pusinky. Pečeme při 180°C dokud nejsou kokosky zlaté avšak vevnitř vláčné a štavnaté. Dáme vychladnout a mezitím připravíme krém: máslo nebo Heru ušleháme s cukrem do pěny, přimícháme rum pokojové teploty a rozpuštěnou vychladnou čokoládou, dochutíme kakaem

  3. Na linecká kolečka naneseme krém, přiložíme kokosky a dáme vychladit, poté namáčíme v čokoládové polevě a znovu dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!