Kokosky plněné čokoládovým krémem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 150 g máslo 1 kostka máslo 2 dl rum 1 ks citron 2 žloutky 70 g cukr krupice 300 g cukr krupice 150 g kokos strouhaný 50 g marmeláda rybízová 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 300 g strouhaný kokos 6 bílek na sníh 100 g cukr moučky 100 g rozpuštěná hořká čokoláda 1 tobolka rozpuštěná hořká čokoláda 50 g omega tuk 50 g kvalitní kakao
Postup Kokosky plněné čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Třeba týden dopředu upečeme kolečka z lineckého těsta na podklad kokosek. Suroviny na těsto 1 zpracujeme, necháme uležet, vykrájíme kolečka a upečeme. poté upečeme kokosky. Bílky zbavené žloutků ušleháme se špetkou soli a v průběhu příšleháme kokos a cukr
Když je sníh ušlehaný, cukrářským sáčkem vyrobíme větší pusinky. Pečeme při 180°C dokud nejsou kokosky zlaté avšak vevnitř vláčné a štavnaté. Dáme vychladnout a mezitím připravíme krém: máslo nebo Heru ušleháme s cukrem do pěny, přimícháme rum pokojové teploty a rozpuštěnou vychladnou čokoládou, dochutíme kakaem
Na linecká kolečka naneseme krém, přiložíme kokosky a dáme vychladit, poté namáčíme v čokoládové polevě a znovu dáme ztuhnout.