Kokosky s jemnou čokoládou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks bílek
200 g cukr krupice
220 g strouhaný kokos
1 lžička citronová šťáva
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečicím papírem.

  2. Vyšleháme bílky se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr, dokud se zcela nerozpustí. Přikápneme citronovou šťávu, vyšleháme pevný sníh a zlehka zapracujeme strouhaný kokos.

  3. Hmotu nabíráme pomocí dvou lžiček na plech a vytváříme hromádky, jejichž vršky klikatě projedeme vidličkou.

  4. Pečeme asi 20 minut lehce dozlatova a necháme vychladnout. Nakonec kokosky ozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.

  5. Kokosky s jemnou čokoládou polevou podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!