Koprová omáčka z hovězího recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kelímek kysaná smetana 0.5 kg hovězí maso podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl kopr
Postup Koprová omáčka z hovězího recept
Postup přípravy receptu
-
Maso ve fláku vaříme 1 - 2 hodiny.
Na oleji osmahneme mouku tak, aby nezhnědla, zalijeme studenou vodou, rozmícháme, přidáme vývar z masa a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, nemáme-li kysanou, použijeme sladkou, ale dokyselíme a povaříme. Do omáčky přidáme kopr, ale už nevaříme. Podle chuti koprovou omáčku z hovězího dosolíme.
Pokud nemáme čerstvý kopr, použijeme mražený. Pokud máme čerstvý a chceme si nějaký nechat na příště, dáme ho do sáčku (bez tuhých větviček) a pak až zmražený nadrtíme dlaní. Ušetříme si tím práci s krájením.
Koprovou omáčku z hovězího podáváme s knedlíkem.