Kořeněné prsty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky anglická slanina
1 balíček olomoucké tvarůžky (tyčinky)
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
100 g hladká mouka
na ozdobu
cibule
podle chuti
steakové koření
grilovací koření
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tyčinky z tvarůžků okořeníme podle chuti grilovacím a steakovým kořením. Každý prst obalíme v šunce nebo anglické slanině. Následně kořeněné prsty obalíme dvakrát v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Nesolíme!

  2. Obalené kořeněné prsty smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme je okapat na ubrousku.

  3. Teplé kořeněné prsty ozdobíme kolečky cibule a servírujeme s chlebem, různě upravenými brambory nebo zeleninou. Prsty můžeme podávat s tatarkou nebo kečupem. Zapíjíme nejlépe pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!