Kořeněné prsty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky anglická slanina 1 balíček olomoucké tvarůžky (tyčinky) trojobal 2 ks vejce strouhanka 100 g hladká mouka na ozdobu cibule podle chuti steakové koření grilovací koření podle potřeby olej na smažení
Postup Kořeněné prsty recept
Postup přípravy receptu
-
Tyčinky z tvarůžků okořeníme podle chuti grilovacím a steakovým kořením. Každý prst obalíme v šunce nebo anglické slanině. Následně kořeněné prsty obalíme dvakrát v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Nesolíme!
Obalené kořeněné prsty smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme je okapat na ubrousku.
Teplé kořeněné prsty ozdobíme kolečky cibule a servírujeme s chlebem, různě upravenými brambory nebo zeleninou. Prsty můžeme podávat s tatarkou nebo kečupem. Zapíjíme nejlépe pivem.