Kořeněný guláš z divočáka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 dl rum
1 lžíce majoránka
3 ks cibule
1-2 lžičky kmín
1 ks masox
2 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
1 kg vepřové plecko
10 kuliček celý černý pepř
podle potřeby
olej
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření, promícháme a zalijeme 2 - 3 dl rumu. Necháme v chladu odležet asi 3 hodiny.

  2. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájené 3 cibule, přidáme maso, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Dusíme pod poklicí doměkka. Šťávu zaprášíme hrubou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni nejméně 10 minut provařit. Nakonec ochutíme majoránkou.

  3. Kořeněný guláš z divočáka podáváme s kynutým knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!