Kořeněný guláš z divočáka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 dl rum 1 lžíce majoránka 3 ks cibule 1-2 lžičky kmín 1 ks masox 2 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 1 kg vepřové plecko 10 kuliček celý černý pepř podle potřeby olej hrubá mouka
Postup Kořeněný guláš z divočáka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření, promícháme a zalijeme 2 - 3 dl rumu. Necháme v chladu odležet asi 3 hodiny.
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájené 3 cibule, přidáme maso, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Dusíme pod poklicí doměkka. Šťávu zaprášíme hrubou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni nejméně 10 minut provařit. Nakonec ochutíme majoránkou.
Kořeněný guláš z divočáka podáváme s kynutým knedlíkem nebo chlebem.