Košíčky plněné kuřecí směsí recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
2 lžíce vývar
solamyl
1 ks bílek
300 g kuřecí prsa
3 lžíce mandlové lupínky
70 g sterilované žampiony
1/2 ks červená cibule
máslo na vymazání
2 lžíce sladké bílé víno
1/2 ks malá červená kapie
1 balíček křehké těsto v plátu (250 g)
2 lžíce houbová sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat formičky na košíčky o průměru 8 - 10 cm. Z plátu těsta vykrájíme potřebně velká kola, kterými vyložíme máslem vymazané formičky. Těsto na dně formiček propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotové košíčky necháme vychladnout a vyklopíme z formiček

  2. Mezitím si připravíme kuřecí směs. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na velmi malé kousíčky. Kuřecí kousky důkladně obalíme v solamylu a promícháme s bílkem. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky. Okapané žampiony jemně usekáme

  3. Na oleji zprudka orestujeme maso, vmícháme cibuli, česnek a papriku. Zmírníme teplotu, vše restujeme asi 5 minut. Potom směs podlijeme vývarem, vínem a sojovou omáčkou. Vše povaříme do zhoustnutí, podle potřeby ochutíme solí a nakonec vmícháme kousky žampionů a mandle

  4. Kuřecí směsí naplníme upečené košíčky

  5. Košíčky plněné kuřecí směsí podáváme jako předkrm nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!