Krémové špičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g máslo 2 ks bílek 120 g med 50 g polohrubá mouka 50 g mleté ořechy 100 g mleté mandle náplň 50 g máslo 4 ks žloutek 130 g cukr moučka 2 balíčky hořká čokoláda 30 g polohrubá mouka 300 ml smetana ke šlehání poleva 100 g tuk 100% 1 balíček čokoláda na vaření
Postup Krémové špičky recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přilijeme tekutý med a vypracujeme tuhou hmotu. Zlehka vmícháme mleté mandle i ořechy, mouku a rozpuštěné máslo. Vymícháme polotuhé těsto.
Na plech vyložený papírem cukrářským sáčkem nastříkáme z těsta malá kolečka a upečeme je na 160 °C dozlatova.
V hrnci svaříme smetanu, vmícháme žloutky, cukr, mouku, nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání svaříme na hustý krém. Odstavíme a šleháme do vychladnutí.
Vyšleháme máslo a vychladlou hmotu do něj postupně všleháme. Vzniklý hladký krém nastříkáme na upečená kolečka do tvaru kužele. Špičky naskládáme na podnos a dáme do lednice důkladně vychladit.
Rozehřejeme čokoládu i tuk a vymícháme polevu, ve které namáčíme špičky. Čokoládu necháme zatuhnout.
Takto připravíme asi 25 kousků krémových špiček.