Krémové špičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
2 ks bílek
120 g med
50 g polohrubá mouka
50 g mleté ořechy
100 g mleté mandle
náplň
50 g máslo
4 ks žloutek
130 g cukr moučka
2 balíčky hořká čokoláda
30 g polohrubá mouka
300 ml smetana ke šlehání
poleva
100 g tuk 100%
1 balíček čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přilijeme tekutý med a vypracujeme tuhou hmotu. Zlehka vmícháme mleté mandle i ořechy, mouku a rozpuštěné máslo. Vymícháme polotuhé těsto.

  2. Na plech vyložený papírem cukrářským sáčkem nastříkáme z těsta malá kolečka a upečeme je na 160 °C dozlatova.

  3. V hrnci svaříme smetanu, vmícháme žloutky, cukr, mouku, nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání svaříme na hustý krém. Odstavíme a šleháme do vychladnutí.

  4. Vyšleháme máslo a vychladlou hmotu do něj postupně všleháme. Vzniklý hladký krém nastříkáme na upečená kolečka do tvaru kužele. Špičky naskládáme na podnos a dáme do lednice důkladně vychladit.

  5. Rozehřejeme čokoládu i tuk a vymícháme polevu, ve které namáčíme špičky. Čokoládu necháme zatuhnout.

  6. Takto připravíme asi 25 kousků krémových špiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!