Křenové rybí filety v aspiku recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 l voda 4 lžíce majonéza light 2 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 1 dl bílé víno kyselá okurka 1 lžička vinný ocet 8 kuliček černý pepř zelená petrželka 2 špetky sušený tymián sterilovaný hrášek 2 lžíce strouhaný křen mletý černý pepř 100 g kuřecí šunka 1 balíček čirá želatina v prášku sterilovaná červená paprika 400 g mražené rybí filety (pangasius)
Postup Křenové rybí filety v aspiku
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme, osušíme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3x3 cm. Křen očistíme, nastrouháme a vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat a drobně nakrájíme pro zdobení
Připravíme si nálev. Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření. Vše přivedeme k varu a asi po 10 minutách do vroucího nálevu vložíme kousky filetů. Oheň stáhneme na minimum a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Potom nádobu odstavíme a necháme vychladnout. Studenou rybu vyjmeme a vývar přecedíme
Podle postupu uvedeném na obalu si z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu
Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou a ovineme plátkem šunky. Urovnáme do servírovacích mističek, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme vychladlou želatinou a necháme v ledničce ztuhnout
Křenové rybí filety v aspiku podáváme s banketkami.