Kuře na křenovém kysaném zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
2 lžíce olej
sůl
150 - 200 ml pivo
křen
1 ks velká cibule
6 ks kuřecí stehno
1000 g kysané zelí s křenem

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna nasolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Křen (asi 20 cm) oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Do pekáče nasypeme cibuli, zalijeme olejem, rozprostřeme zelí a kostičky křenu. Naskládáme kuřecí stehna, podlijeme je pivem a přiklopíme víkem

  3. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut, poté stehna otočíme a přikryté opět pečeme dalších 20 minut. Pak stehna znovu otočíme, posypeme česnekem (používám mlýnek) a nepřikryté pečeme ještě 10 minut. Ve vypnuté teplé troubě necháme ještě 10 minut "dojít". Pokud máme kuřecí stehna velká, dobu pečení si upravíme, aby ve výsledku šlo maso krásně od kosti

  4. Jako přílohu ke kuřeti na křenovém kysaném zelí doporučuji opékané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!