Kuře na křenovém kysaném zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 2 lžíce olej sůl 150 - 200 ml pivo křen 1 ks velká cibule 6 ks kuřecí stehno 1000 g kysané zelí s křenem
Postup Kuře na křenovém kysaném zelí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna nasolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Křen (asi 20 cm) oloupeme a nakrájíme na kostičky
Do pekáče nasypeme cibuli, zalijeme olejem, rozprostřeme zelí a kostičky křenu. Naskládáme kuřecí stehna, podlijeme je pivem a přiklopíme víkem
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut, poté stehna otočíme a přikryté opět pečeme dalších 20 minut. Pak stehna znovu otočíme, posypeme česnekem (používám mlýnek) a nepřikryté pečeme ještě 10 minut. Ve vypnuté teplé troubě necháme ještě 10 minut "dojít". Pokud máme kuřecí stehna velká, dobu pečení si upravíme, aby ve výsledku šlo maso krásně od kosti
Jako přílohu ke kuřeti na křenovém kysaném zelí doporučuji opékané brambory.