Krupicová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 1 ks cibule 70 g krupice 1 kostka hovězí bujon 400 g přední hovězí (s kostí) podle chuti sůl 1-2 lžičky vegeta nové koření muškátový květ 250 g kořenová zelenina celý černý pepř na ozdobu petrželka
Postup Krupicová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme vývar. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme (ale neloupeme) a omyjeme. Do hrnce vložíme maso, cibuli, zeleninu, bujon, pepř, nové koření, vegetu, zalijeme přiměřeným množstvím vody a vše vaříme, dokud maso nezměkne a nevyvaří se silný zlatavý vývar.
Vývar scedíme a dáme opět vařit. Zavaříme do něj krupici a povaříme asi 15 minut. Pak do polévky zavaříme vejce. Okořeníme muškátovým květem a podle potřeby osolíme.
Hotovou krupicovou polévku zdobíme petrželkou a podáváme.