Kuda ramen recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks cibule
voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
zázvor
chilli paprička
300 g bůček
sojová omáčka
1 svazek jarní cibulka
sezamový olej
5 ks vejce natvrdo
1,5 kg kotleta s kostí
5 porcí nudle ramen
5 ks krémový žampion

Postup přípravy receptu

  1. Maso odkrojíme od kosti a dáme do studené vody (kotletu i bůček) a necháme hodinu v chladu stát. Pak vodu vylijeme a maso opláchneme

  2. V hrnci dáme vařit vodu a přidáme do něj maso i kosti a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak opět vodu vylijeme a maso opláchneme

  3. Nyní začneme s přípravou vývaru. Maso i kosti znovu vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme celý očištěný pórek (bílou i zelenou část) a podle potřeby překrojíme na menší kusy. Přidáme jarní cibulku zpracovanou podobně jako pórek. Dále přidáme mrkev, cibuli, očištěný zázvor pokrájený na menší kusy a česnek (celou palici překrojenou vejpůl ale zbavíme jí první vrstvy slupky). Nakonec přidáme 5 krémových žampionů

  4. Vývar se nesolí, ale pozor! Sójovka je dost slaná

  5. Vše přivedeme k varu a necháme probublávat varem - to zabere asi pět hodin

  6. Předtím, než je vývar hotový, uvaříme vejce natvrdo (6 minut stačí) a uvaříme nudle vhodné na ramen (některé recepty je nahrazují špagetami Vermicelli, ale za mne to nejde doporučit). Maso přendáme do mísy a natrháme vidličkami

  7. Na dno misky na ramen dáme 2 - 3 lžíce japonské sojové omáčky a lžičku sezamového oleje, zalijeme vývarem a přidáme nudle. Hůlkami nudle nadzvedneme a "přeložíme je" aby vnikla jakási plošinka. Pak už jen přidáme maso, rozpůlené vejce, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a chilli papričku

  8. Kuda ramen ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy