Králík na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 6 stroužků česnek
3 lžičky sůl
4 lžičky máslo
2 - 3 lžičky tymián
4 lžičky drcený kmín
1 dl olej na pečení
vývar nebo voda
4 ks králičí stehna

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, stehna dobře očistíme a zbavíme tuhé blány

  2. Maso dobře prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a posypeme drceným kmínem a tymiánem

  3. Porce králíka vložíme do hluboké pánve, podlijeme olejem a pečeme. Průběžně maso otáčíme, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou

  4. Před dopečením na porce masa poklademe kousek másla a necháme ho rozpustit

  5. Králíka pečeného na tymiánu podáváme s bramborovou kaší a kyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!