Králík na tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 6 stroužků česnek 3 lžičky sůl 4 lžičky máslo 2 - 3 lžičky tymián 4 lžičky drcený kmín 1 dl olej na pečení vývar nebo voda 4 ks králičí stehna
Postup Králík na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, stehna dobře očistíme a zbavíme tuhé blány
Maso dobře prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a posypeme drceným kmínem a tymiánem
Porce králíka vložíme do hluboké pánve, podlijeme olejem a pečeme. Průběžně maso otáčíme, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou
Před dopečením na porce masa poklademe kousek másla a necháme ho rozpustit
Králíka pečeného na tymiánu podáváme s bramborovou kaší a kyselým zelím.