Roláda z jarního kuřete plněná bylinkovou nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 7 ks vejce 1,3 kg kuře bylinky 300 g kopřivy 7 ks rohlík 250 g vařené uzené maso 500 g kuřecí prso čerstvě mletý pepř 250 ml plnotučné mléko mořská sůl 10 g české čerstvé máslo
Postup Roláda z jarního kuřete plněná bylinkovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Prso z jarního kuřete uvaříme ve vodě se solí a pepřem. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a nalijeme na pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve spařit teplou vodou. Namočené pečivo osolíme, opepříme a vmícháme maso i bylinky. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky
Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom jej neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Případně můžeme koupit již přímo vykostěné kuře. Plát masa s kůží osolíme, lžící naneseme rovnoměrně jarní nádivku, potřeme je řídkými míchanými vejci a pevně stočíme v roládu. Roládu z jarního kuřete omotáme bílou nití, povrch osolíme a opepříme. Roládu pečeme na zbylém másle v rozehřáté troubě na 170 ° C zhruba 1 hodinu a 25 minut
Roládu z jarního kuřete s bylinkovou nádivkou můžeme podávat například s jemným bramborovým pyré.