Roláda z jarního kuřete plněná bylinkovou nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

7 ks vejce
1,3 kg kuře
bylinky
300 g kopřivy
7 ks rohlík
250 g vařené uzené maso
500 g kuřecí prso
čerstvě mletý pepř
250 ml plnotučné mléko
mořská sůl
10 g české čerstvé máslo

Postup přípravy receptu

  1. Prso z jarního kuřete uvaříme ve vodě se solí a pepřem. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a nalijeme na pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve spařit teplou vodou. Namočené pečivo osolíme, opepříme a vmícháme maso i bylinky. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky

  2. Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom jej neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Případně můžeme koupit již přímo vykostěné kuře. Plát masa s kůží osolíme, lžící naneseme rovnoměrně jarní nádivku, potřeme je řídkými míchanými vejci a pevně stočíme v roládu. Roládu z jarního kuřete omotáme bílou nití, povrch osolíme a opepříme. Roládu pečeme na zbylém másle v rozehřáté troubě na 170 ° C zhruba 1 hodinu a 25 minut

  3. Roládu z jarního kuřete s bylinkovou nádivkou můžeme podávat například s jemným bramborovým pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!