Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g česnek 20 g česnek 30 g olej sůl sůl sůl 1 ks vejce 30 g strouhanka 5 g solamyl 4 g majoránka 300 g cibule 50 g cibule bílý pepř bílý pepř 10 g hladká mouka 100 g hrubá mouka 800 g jehněčí kýta 600 g listový špenát 300 g vařené brambory 100 g smetana 33% 1 l jehněčí vývar 40 g clarifikované máslo 40 g clarifikované máslo
Postup Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kýtu nařízneme nožem na plát a přes fresh folii rozklepeme. Potřeme rozsekaným česnekem, nasekanou majoránkou, osolíme, opepříme a zarolujeme. Okořeněnou kýtu zavážeme provázkem
Na oleji opečeme roládu ze všech stran. Maso vyjmeme z kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a restujeme, dokud neztmavne. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a pomaličku dusíme doměkka. Po podušení maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Zalijeme druhou polovinou vývaru, prošleháme metlou a provaříme 30 minut. Poté přecedíme přes jemný cedník. Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky
Špenát otrháme, několikrát opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Na másle v kastrolu orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, zpěníme, přidáme česnek také na kostičky a také zpěníme. Přidáme špenát a orestujeme. Necháme odpařit vodu, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podušený špenát dochutíme solí a bílým pepřem
Připravíme si bramborové šišky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Vše smícháme v misce v těsto, rychle zpracujeme. Z těsta vytvoříme šišky a 10 minut je vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté bramborové šišky vyndáme z vody na plech a necháme chvilku vychladnout. Na suché pánvi opražíme strouhanku dozlatova a dáme ji stranou. Poté vložíme do pánve máslo, na něm opečeme uvařené šišky dozlatova a přidáme opraženou strouhanku
Roládu z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.