Maltský králík s fenyklem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 225 ml voda pepř 4 lžíce hladká mouka 5 lžic olivového oleje 2 ks mrkev na kostičky 225 ml suché bílé víno 2 ks velká hlíza fenyklu na plátky 1 stroužek česnek prolisovaný 1 lžíce semena fenyklu 2 ks porcovaný divoký králík 1 ks bouquet garni bílé pečivo jako příloha petrželka nadrobno snítky rozmarýny
Postup Maltský králík s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém kastrolu rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme fenykl a mrkev a opékáme je za občasného zamíchání 5 minut. Vmícháme česnek a semena fenyklu a opékáme je ještě 2 minuty. Fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme
Do mikrotenového sáčku dáme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Přidáme 2 kousky králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku oklepeme, maso odložíme. Stejným způsobem obalíme všechny kousky masa. Podle potřeby samozřejmě přidáme mouku
Do kastrolu dáme zbývající olej a kousky masa na něm postupně opékáme ze všech stran 5 minut dozlatova. Maso odložíme. do kastrolu nalijeme víno a přivedeme je k varu. Seškrabeme připečené kousky ze dna. Do kastolu pak vrátíme maso, přidáme fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podle chuti ještě osolíme a opepříme
Tekutinu přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/4 hodiny, dokud maso nezměkne
Nakonec odstraníme bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme přímo z kastrolu. Křupavým bílým pečivem vysáváme šťávu
Zdroj: Slovart.cz