Krémová kedlubnová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl máslo 200 ml smetana 1 ks mrkev 1 - 2 ks bobkový list 1 ks velká cibule 600 ml zeleninový vývar 2 ks větší kedlubna čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 ks velká brambora
Postup Krémová kedlubnová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Oloupanou bramboru a kedlubny nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oloupeme a omyjeme
Na másle necháme zrůžovět cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu, zeleninový vývar, bobkový list a špetku soli. Vše přivedeme k varu a zvolna necháme probublávat, dokud nebude zelenina zcela měkká. Pak vyjmeme celou mrkev, bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka. Polévku zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou petrželkou. Uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky
Kedlubnovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme kousky mrkve a petrželkou. Kedlubnovou polévku podáváme s pečivem nebo krutony.