Krémová jahodová bomba recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce jahody 80 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 1 ks vanilkový cukr 100 g hladká mouka 0,5 kelímků zakysaná smetana jahodová marmeláda 375 g tvaroh ve vaničce 1 ks ztužovač do jogurtových a tvarohových dortů
Postup Krémová jahodová bomba
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny, pak zlehka vmícháme prosátou mouku. Plech vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj těsto. Těsto pečeme na 200 °C asi 8 minut. Necháme trochu zchladnout a pak na utěrce smotáme
Tvaroh vymícháme se smetanou dohladka, přidáme ztužovač do jogurtových či tvarohových dortů (připravíme podle návodu na sáčku), cukr a nakonec vmícháme kousky jahod
Roládu rozmotáme, potřeme jahodovou marmeládou a opět smotáme. Roládu krájíme na kolečka, jimiž vyložíme kulatou mísu, čímž nám vznikne polokoule, kterou naplníme tvarohovou směsí. Vršek opět poklademe plátky rolády. Celou jahodovou bombu shora něčím zatížíme a necháme vychladit v lednici
Hotovou jahodovou bombu vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.