Krémová jahodová bomba recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
jahody
80 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
1 ks vanilkový cukr
100 g hladká mouka
0,5 kelímků zakysaná smetana
jahodová marmeláda
375 g tvaroh ve vaničce
1 ks ztužovač do jogurtových a tvarohových dortů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny, pak zlehka vmícháme prosátou mouku. Plech vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj těsto. Těsto pečeme na 200 °C asi 8 minut. Necháme trochu zchladnout a pak na utěrce smotáme

  2. Tvaroh vymícháme se smetanou dohladka, přidáme ztužovač do jogurtových či tvarohových dortů (připravíme podle návodu na sáčku), cukr a nakonec vmícháme kousky jahod

  3. Roládu rozmotáme, potřeme jahodovou marmeládou a opět smotáme. Roládu krájíme na kolečka, jimiž vyložíme kulatou mísu, čímž nám vznikne polokoule, kterou naplníme tvarohovou směsí. Vršek opět poklademe plátky rolády. Celou jahodovou bombu shora něčím zatížíme a necháme vychladit v lednici

  4. Hotovou jahodovou bombu vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!