Špagety s mletým masem a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 2 ks cibule 100 g sýr 1 balíček špagety 1 špetka oregano pepř petrželová nať 3 snítky zelená petrželka 350 g čerstvý špenát 500 g směs mletého masa 1 plechovka sterilovaná krájená rajčata 1 hrst lístky čerstvé bazalky
Postup Špagety s mletým masem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Špenát důkladně propereme ve studené vodě a listy pokrájíme. Petrželovou nať a čerstvou bazalku nasekáme, petržel jemně a bazalku nahrubo
Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí nebo jednoduše prolisujeme
Cibuli zpěníme na oleji. Když začne sklovatět, přidáme mleté maso, česnek a smažíme, dokud se maso nezačne "drolit". Pak přidáme špenát a dále společně smažíme, špenát povadne. Ke směsi přisypeme petržel, oregano, pepř, sůl, bazalku, přilijeme rajčata z plechovky i se šťávou a dusíme asi 10 - 15 minut. Místo sterilovaných rajčat můžeme použít i pokrájená čerstvá rajčata
Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Jejich příprava nám zabere asi 15 minut
Tvrdý sýr, nejlépe parmazán, nastrouháme
Uvařené a scezené špagety rozdělíme na porce, na každou navrstvíme dušené maso se špenátem
Špagety s mletým masem a špenátem před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.