Špagety s mletým masem a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks cibule
100 g sýr
1 balíček špagety
1 špetka oregano
pepř
petrželová nať
3 snítky zelená petrželka
350 g čerstvý špenát
500 g směs mletého masa
1 plechovka sterilovaná krájená rajčata
1 hrst lístky čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Špenát důkladně propereme ve studené vodě a listy pokrájíme. Petrželovou nať a čerstvou bazalku nasekáme, petržel jemně a bazalku nahrubo

  2. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí nebo jednoduše prolisujeme

  3. Cibuli zpěníme na oleji. Když začne sklovatět, přidáme mleté maso, česnek a smažíme, dokud se maso nezačne "drolit". Pak přidáme špenát a dále společně smažíme, špenát povadne. Ke směsi přisypeme petržel, oregano, pepř, sůl, bazalku, přilijeme rajčata z plechovky i se šťávou a dusíme asi 10 - 15 minut. Místo sterilovaných rajčat můžeme použít i pokrájená čerstvá rajčata

  4. Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Jejich příprava nám zabere asi 15 minut

  5. Tvrdý sýr, nejlépe parmazán, nastrouháme

  6. Uvařené a scezené špagety rozdělíme na porce, na každou navrstvíme dušené maso se špenátem

  7. Špagety s mletým masem a špenátem před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!