Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 - 2 ks cibule 1 lžička vegeta 1 ks květák 1 konzerva sterilovaná kukuřice 3 - 4 lžíce ovesné vločky 1 konzerva zelené fazolky 2 balíčky rýže ve varném sáčku 1 - 2 lžičky indické koření 1 balíček sojové kousky
Postup Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na oleji v rendlíku a přihodíme sterilovanou nebo mraženou kukuřici, mražené sterilované nebo čerstvé zelené fazolky a na růžičky rozebraný květák. Posypeme kořením, nejraději nějakou indickou směsí nebo česnekovou solí, kari, vegetou a mletou paprikou. Kdo umí, může rozvonět koření na počátku vaření v horkém oleji, jedná se o tzv. indický čóns, ale pozor na připálení. Je to několika vteřinová záležitost, kterou umí jen opravdu zkušení mistři kuchyně. Teprve poté přidáváme uvedenou
" target="_blank" title="Hubnoucí hit - tukožroutská polévka">zeleninu
Vše v rendlíku podlijeme teplou vodou, chvíli podusíme a přidáme ovesné vločky a předem se zeleninovým bujonem uvařené drobné sojové kousky. Zeleninový vývar, který zůstane po uvaření sojových kousků, můžeme také použít k podlití zeleniny. Podusíme společně doměkka všech ingrediencí
Mezitím si připravíme na cibulce uvařenou rýži
Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky podáváme společně s rýží jako hlavní chod.