Kuličky z několika druhů sýrů recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
100 g ementál
100 g niva
4 - 5 lžic lučina
petrželová nať
mandlové lupínky
mletý černý pepř
15 - 20 ks zelené olivy bez pecek
150 g eidam 45 %

Postup přípravy receptu

  1. Olivy slijeme, necháme okapat a jemně pokrájíme. Mandlové lupínky a petrželovou nať jemně nasekáme

  2. Sýry eidam, ementál a nivu nastrouháme najemno. Potom směs ochutíme pepřem, vmícháme olivy a spojíme lučinou v hladkou tuhou hmotu. Podle potřeby opatrně přisolíme

  3. Mokrýma rukama ze sýrové hmoty tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Polovinu kuliček obalíme v usekané petrželce a druhou polovinu v usekaných mandlích

  4. Kuličky z několika druhů sýrů můžeme podávat s bagetou jako předkrm nebo jen tak jako chuťovku k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!