Kuličky z několika druhů sýrů recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 100 g ementál 100 g niva 4 - 5 lžic lučina petrželová nať mandlové lupínky mletý černý pepř 15 - 20 ks zelené olivy bez pecek 150 g eidam 45 %
Postup Kuličky z několika druhů sýrů
Postup přípravy receptu
-
Olivy slijeme, necháme okapat a jemně pokrájíme. Mandlové lupínky a petrželovou nať jemně nasekáme
Sýry eidam, ementál a nivu nastrouháme najemno. Potom směs ochutíme pepřem, vmícháme olivy a spojíme lučinou v hladkou tuhou hmotu. Podle potřeby opatrně přisolíme
Mokrýma rukama ze sýrové hmoty tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Polovinu kuliček obalíme v usekané petrželce a druhou polovinu v usekaných mandlích
Kuličky z několika druhů sýrů můžeme podávat s bagetou jako předkrm nebo jen tak jako chuťovku k vínu.