Kyperská jehněčí pečeně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 snítky petrželka 4 snítky tymián 125 ml voda 1 ks bobkový list sůl a pepř 800 g nakrájená rajčata z konzervy 2 stroužky velký česnek 1 ks jehněčí ramínko s kostí 250 g těstoviny orzo
Postup Kyperská jehněčí pečeně
Postup přípravy receptu
-
Stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy a do zářezů vložíme plátky česneku
Rajčata i se šťávou vyklopíme na pekáč. Přidáme tymián, petrželku a bobkový list, na ně položíme maso - kůží navrch. Pekáč pevně uzavřeme alobalem (lesklou stranou dospod). alobal důkladně přichytíme k okrajům pekáče
Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C a maso pečeme 3 1/2 až 4 hodiny. Z rajčat vznikne hustá omáčka
Maso vyjmeme z pekáče a odložíme. Z povrchu rajčatové omáčky sebereme co nejvíce tuku
K rajčatům přidáme vodu a těstoviny a zamícháme. Zdá-li se vám omáčka hustá, přidejte ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Na pekáč vrátíme jehněčí maso
Pekáč znovu zakryjeme a vrátíme na 15 minut do trouby. Když jsou těstoviny měkké, odstraníme z pekáče bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočívat a pak je nakrájíme na tenké plátky. Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme
Zdroj: Slovart.cz