Kyperská jehněčí pečeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 snítky petrželka
4 snítky tymián
125 ml voda
1 ks bobkový list
sůl a pepř
800 g nakrájená rajčata z konzervy
2 stroužky velký česnek
1 ks jehněčí ramínko s kostí
250 g těstoviny orzo

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy a do zářezů vložíme plátky česneku

  2. Rajčata i se šťávou vyklopíme na pekáč. Přidáme tymián, petrželku a bobkový list, na ně položíme maso - kůží navrch. Pekáč pevně uzavřeme alobalem (lesklou stranou dospod). alobal důkladně přichytíme k okrajům pekáče

  3. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C a maso pečeme 3 1/2 až 4 hodiny. Z rajčat vznikne hustá omáčka

  4. Maso vyjmeme z pekáče a odložíme. Z povrchu rajčatové omáčky sebereme co nejvíce tuku

  5. K rajčatům přidáme vodu a těstoviny a zamícháme. Zdá-li se vám omáčka hustá, přidejte ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Na pekáč vrátíme jehněčí maso

  6. Pekáč znovu zakryjeme a vrátíme na 15 minut do trouby. Když jsou těstoviny měkké, odstraníme z pekáče bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočívat a pak je nakrájíme na tenké plátky. Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme

  7. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!