Labužnické vepřové závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžičky kmín 3 lžíce sádlo 15 dkg anglická slanina 1 ks cibule krájená nadrobno 1 kg vepřový bůček 20 dkg kyselé zelí 1 lžička česneková pasta podle chuti sůl podle potřeby hladká mouka voda na podlití
Postup Labužnické vepřové závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček bez kostí nakrájíme na silnější plátky, které naklepeme, potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem.
Část slaniny nakrájíme nadrobno, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kyselé zelí, podlijeme trochou vody, osladíme a dusíme téměř doměkka.
Na zbylé plátky slaniny položíme porce bůčku, naneseme na ně zchladlé kyselé zelí a maso svineme do závitku. Spíchneme jehlicemi, povrch závitků osolíme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na rozehřáté sádlo a ze všech stran opečeme.
Následně podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme doměka. Maso v průběhu pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme.
Labužnické vepřové závitky podáváme s opékanými brambory.