Labužnické žemle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 4 ks houska 2 ks mozzarella 400 g vepřová panenka 100 g šunkový salám podle chuti sůl kečup plnotučná hořčice rostlinný tuk mletý černý pepř
Postup Labužnické žemle recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme a dvakrát umeleme. Přidáme žloutky, sůl, čerstvě umletý pepř, hořčici a kečup a dobře promícháme.
Kulaté žemle rozkrojíme na půlky a lehce potřeme rostlinným tukem. Na každou půlku položíme kolečko salámu a dvě kolečka mozzarelly. Nahoru dáme vrstvu masové směsi. Labužnické žemle zapečeme v troubě předehřáté na 250 °C, přičemž pečeme pouze horním tělesem. Pečeme je asi 5 minut.
Labužnické žemle podáváme se zeleninovým salátem.