Labužnické žemle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
4 ks houska
2 ks mozzarella
400 g vepřová panenka
100 g šunkový salám
podle chuti
sůl
kečup
plnotučná hořčice
rostlinný tuk
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme a dvakrát umeleme. Přidáme žloutky, sůl, čerstvě umletý pepř, hořčici a kečup a dobře promícháme.

  2. Kulaté žemle rozkrojíme na půlky a lehce potřeme rostlinným tukem. Na každou půlku položíme kolečko salámu a dvě kolečka mozzarelly. Nahoru dáme vrstvu masové směsi. Labužnické žemle zapečeme v troubě předehřáté na 250 °C, přičemž pečeme pouze horním tělesem. Pečeme je asi 5 minut.

  3. Labužnické žemle podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!